Alegeri locale în pandemie. Cabină de vot separată pentru cei cu febră și simptomatologie respiratorie

Publicitate

Votanții cu temperatură de peste 37,3 grade sau simptomatologie respiratorie pot merge să voteze la alegerile locale, organizate pe 27 septembrie, dar vor avea la dispoziţie cabine separate.

 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri: ”Ţin să menţionez situaţii deosebite – situaţiile în care alegătorul vine şi prezintă la triajul observaţional, apoi epidemiologic acea temperatură peste 37,3. Va avea prioritate, va merge direct către o urnă şi o cabină de vot dedicată. Dacă până în acel moment n-a fost persoană febrilă sau cu simptome respiratorii, se alege una dintre urne, cea mai apropiată (…). Acea cabină de vot dedicată este cabina de vot în care vor merge din acel moment doar cei care vin cu simptomatologie respiratorie sau care prezintă febră. Acolo se va dezinfecta după fiecare participare a fiecărui votant care prezintă astfel de simptome”, a declarat oficialul de la Sănătate.

În ceea ce privește urnele mobile, ”această urnă va merge cu personal care va avea echipament – mască, mănuşi, dezinfectant – mai întâi la cei care au solicitat urna mobilă, care au patologie non-COVID, urmând cei care se află în carantină, apoi cei care se află în izolare pentru patologie COVID. Aceste alegeri se vor desfăşura, în contextul pandemiei, în faza a doua a primului val. Trebuie să vedem că avem o creştere a numărului de cazuri. (…) Reamintesc că sunt anumite precauţii care trebuie respectate – distanţare fizică, portul măşti, dezinfectant”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Vă reamintim că ieri, 16 septembrie, România a înregistrat un nou record de cazuri noi de COVID-19, într-un interval de 24 de ore fiind raportate 1713 îmbolnăviri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!