Alberto Călin, puștiul minune de la Flacăra Moreni! Mircea Petrescu: “Are stofă de lider și e foarte inteligent tactic”

Publicitate

Prahoveanul Alberto Călin reprezintă una dintre marile speranțe ale clubului Flacăra Moreni. Puștiul de numai 12 a impresionat din plin lumea fotbalistică din România după ce a câștigat o preselecție din cadrul proiectului “Performanța are viitor”, organizată de FRF la Râmnicu Sărat.

Componentul echipei de juniori D de la Flacăra Moreni s-a ales după câștigarea acestei acțiuni cu participarea la un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia (mai 2018), cu o ședință de pregătire la centrul de copii și juniori al echipei FC Barcelona și cu vizionarea unui meci pe viu al titratei formații spaniole. Talentatul junior de la Flacăra le-a încântat la Râmnicu Sărat pe fostele glorii ale fotbalului românesc Miodrag Belodedici, Ion Geolgău și Jean Vlădoiu. Alberto provine dintr-o familie educată din Filipeștii de Pădure și este elev al Liceului Tehnologic Petrol, la una dintre clasele cu profil sportiv.

Micuțul jucător a ajuns la Moreni la vârsta de 7 ani, iar cel care  l-a descoperit a fost Mircea Petrescu, actualul său antrenor. Tehnicianul morenar de copii și juniori l-a caracterizat pe Călin ca având un mare viitor în sportul rege. “E o mare speranță. A început fotbalul la Moreni, la vârsta de 7 ani. A bifat deja o performanță cu grupa sa (2005). Anul trecut a obținut locul 5 cu Flacăra la Turneul Tymbark, desfășurat la Timișoara. E jucător de ambele picioare. E foarte inteligent tactic, are dribling în regim de viteză și mă surprinde și pe mine cu deciziile pe care le i-a în timpul jocului. E un copil excepțional. Toți adversarii noștri vorbesc la superlativ despre el. Cu grupa lui e pe primul loc în campionat, dar la jumătate din meciuri el și-a pus amprenta. Trage echipa după el și se prezintă ca fiind un adevărat lider. E foarte mult sprijinit de părinți și a făcut naveta la Moreni de la 7 ani. O să se mai audă de acest copil extrem de talentat”, ne-a declarat Mircea Petrescu.

Se află în vizorul lui CS U Craiova și Academiei “Gheorghe Hagi”

Puștiul din Filipeștii de Pădure  se află de o bună perioadă în vizorul lui CS U Craiova și Academiei “Gheorghe Hagi”, dar echipa morenară se opune neîncetat plecării acestuia. Antrenorul său îl vede pe Călin mai bun decât Andrei Ivan pe când cel din urmă avea 12 ani. “Comparându-l cu Ivan, la nivelul clasei a 6-a, este mai bun decât acesta. Stă mult mai bine decât Andrei. Mă aștept ca și el să ajungă la un club mare al Europei”, ne-a precizat Mircea Petrescu. Andrei Ivan este un alt jucător descoperit de Mircea Petrescu, care în acest an a fost transferat de FC Krasnodar (Rusia), de la CS U Craiova.

Ionuț Parghel  

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!