Alarmant! Tot mai multe școli pun lacătul în România. Peste 300 de instituții de învățământ au trecut la scenariul roșu

Publicitate

338 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3, care presupune participarea tuturor elevilor la activităţi/lecţii online, a informat astăzi, 2 octombrie, la prânz, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Astfel, la nivel național, situația este următoarea:

* 12.779 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

* 4.539 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

* 338 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 – implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

MEC face o mențiune importantă: dintre cele 338 de unităţi aflate în această situaţie, numai 159 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferenţa de 179 de unităţi de învăţământ rezultă ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează şi/sau a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Vă reamintim că la nivelul fiecărei unități școlare, consiliile de administraţie adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

MEC reaminteşte că, potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, precizează MEC.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!