2025-2030 – Al doilea mandat la Bruxelles pentru președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan!
Această alegere este deosebit de importantă și pentru județul Dâmbovița care va avea astfel o voce directă la nivel european în special în ceea ce privește dezvoltarea politicilor regionale ale UE.
Președintele CJ Dâmbovița obține astfel un al doilea mandat la Bruxelles, în urma nominalizării domniei sale de către Uniunea Consiliilor Județene din România, și a participat deja la a 164-a sesiune plenară.
„Am fost reales membru cu drepturi depline în Comitetul European al Regiunilor și am participat, zilele acestea, la Bruxelles, la cea de-a 164-a sesiune plenară, principala temă fiind «Autoritățile locale și regionale în centrul unei politici de coeziune reînnoite».
În cadrul discuțiilor privitoare la noua viziune asupra dezvoltării regionale s-a evidențiat necesitatea consolidării rolului autorităților locale și regionale în gestionarea fondurilor europene, prin reducerea birocrației și oferirea unei autonomii sporite în procesul decizional. Am susținut ferm această direcție, întrucât noi cunoaștem cel mai bine nevoile comunităților noastre și putem implementa proiecte care să răspundă direct acestor nevoi, fie că vorbim despre școli moderne, spitale mai bine dotate sau investiții în protecția mediului.
Desemnarea mea, ca urmare a propunerii Uniunii Consiliilor Județene din România, reprezintă o oportunitate extraordinară pentru județul Dâmbovița de a avea o voce directă la nivel european și de a contribui la dezvoltarea politicilor regionale ale Uniunii Europene.
Și în mandatul 2025-2030, reprezint județul Dâmbovița și România și voi lucra pentru atragerea de noi oportunități de dezvoltare a fiecărei comunități în parte.
Împreună construim un viitor european!”, a declarat președintele CJ Dâmbovița.
Vă reamintim că, în februarie 2021, Corneliu Ștefan obținea primul mandat de membru cu drepturi depline în Comitetul European al Regiunilor al Uniunii Europene.
Principalul său obiectiv a fost ca programele europene să răspundă nevoilor tuturor administrațiilor publice locale din România, propunerile pe care domnia sa le-a făcut, cu ajutorul președinților de Consilii Judeţene, vizau în principal ca politicile și legislația Uniunii Europene să țină cont de interesele României în ceea ce privește sănătatea, educația, transportul, ocuparea forței de muncă, politica socială, coeziunea economică și socială, energia și combaterea schimbărilor climatice.