Al doilea lot de tablete pentru școlarii din Dâmbovița a ajuns. Dispozitivele vor fi oferite elevilor începând de mâine

?????????????????????????????????????????????????????????

1 200 de tablete au ajuns, astăzi, în Dâmbovița și urmează să fie distribuite copiilor care au nevoie de ele pentru a participa la școala online.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, aceste tablete fac parte din a doua tranșă, iar în perioada următoare vor ajunge și dispozitivele pentru tranșa a treia. Recepția, de la sediul IȘJ Dâmbovița, a fost făcut în prezența secretarului de stat Sorin Ion.

“Astăzi au sosit încă 1 200 de tablete cu conexiune la internet pentru elevii dâmbovițeni. Recepția la sediul IȘJ Dâmbovița a fost făcută în prezența domnului secretar de stat Sorin Ion. Achiziția a fost realizată de către IȘJ Dâmbovița din sumele repartizate de către Ministerul Educației și Cercetării, conform HG 756/2020. De mâine, acestea vor fi deja în școli.

Totodată, suma repartizată de către IȘJ Dâmbovița prin HG 756 a fost de 3 milioane de lei. S-au achiziționat 1 milion de măști, 9 000 de litri de dezinfectant, 1 200 de tablete și 300 de laptop-uri. Suma alocată tabletelor a fost de circa 1 040 000 lei”, a precizat Cătălina Homeghiu, inspectorul general școlar pe Dâmbovița.

Prima tranșă de tablete au sosit în Dâmbovița în prima jumătate a lunii noiembrie. Atunci la IȘJ Dâmbovița u ajuns un număr de 5 143 de tablete pentru elevii dâmbovițeni, dintr-o achiziție a Ministerului Educației și cercetări. În cea de-a treia tranșă, județul nostru va primi alte 4 000 de tablete.

Pandemia provocată de noul coronavirus i-a trimis pe școlari acasă iar aceștia mai pot participa la cursuri doar online. Pentru ca acest procedeu să aibă loc, elevii au nevoie de un telefon, tabletă sau un calculator, dar și de o conexiune la internet. Mulți elevi din Dâmbovița nu au niciun dispozitiv de acest gen.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!