Al 17-lea proiect european de la Pucioasa. Autobuze electrice și stații de încărcare, dar și reabilitarea drumurilor din interiorul orașului

Publicitate

Al 17-lea proiect european de la Pucioasa – ”Reducerea emisiilor de carbon în Orașul Pucioasa și în zonele funcționale ale acestuia” este ultimul proiect ce își aștepta primirea finanțării prin Programul Operațional Regional POR 2014 – 2020.

”Un proiect curajos, care va marca definitiv locul orașului nostru pe harta nordului județului. În cadrul proiectului se va înființa o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, împreună cu UAT-urile limitrofe orașului Pucioasa, care să gestioneze transportul public între aceste localități”, a declarat primarul localității, Constantin Ana.

Măsurile ce urmează a fi luate pentru reducerea emisiilor de carbon sunt „prietenoase” mediului înconjurător: achiziționarea unor autobuze electrice și a unor stații de încărcare. Complementar sunt propuse și măsuri de modernizare a infrastructurii, cum ar fi: reabilitarea drumurilor județene din intravilanul orașului (DJ 710, DJ 710A și DJ 712), construirea unei autogări (în zona fostului Obor), sistem modern de ticketing și amenajarea promenadei din zona Pieței Centrale.

”Este un proiect complex, a cărui implementare nu va fi deloc ușoară. Însă cred că și satisfacția noastră, a tuturor va fi pe măsură!”, a mai transmis edilul stațiunii.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!