Al 11-lea pacient mort în urma incendiului de la Institutul “Matei Balș”

Publicitate

Numărul deceselor în urma incendiului de la Institutul “Matei Balș” a ajuns la 11, după ce un alt pacient a murit miercuri, 3 februarie.

Potrivit Ministerului Sănătății este vorba despre o pacientă în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiul din 29 ianuarie la Spitalul Universitar de Urgență “Elias” din capitală.

Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de COVID-19 și prezenta multiple comorbidități. Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Femeia de 84 de ani reprezintă a 11-a victimă după tragedia de la Institutul “Matei Balș”.

Potrivit HotNews.ro, 39 dintre cei 53 de pacienți COVID-19 transferați la alte spitale din București după incendiul produs vineri de dimineață la Institutul din capitală sunt în continuare internați. 6 dintre ei sunt in stare gravă.

Starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București și care au fost transferați în alte unități sanitare – informații centralizate de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății:

-Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan din București: 10 pacienți în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).

-Spitalul Universitar de Urgență din București: 3 pacienți. 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienți stabili.

-Spitalul Universitar de Urgență Elias din București: 4 pacienți în stare stabilă.

-Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București: 6 pacienți. 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă.

-Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon din București: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).

-Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți. SMC: 2 pacienți în secția ATI, ambii în stare gravă, intubați. ROL2: toți pacienții au fost externați.

-Spitalul Witting din București: 2 pacienți, stare stabilă.

-Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București: 4 pacienți. 3 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în secția ATI, intubat.

-Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de astăzi.

-Spitalul Monza din București: 3 pacienți în stare stabilă.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!