Ajutorul de la guvern, așteptat în van. Pe drumul din munte, afectat de viituri, au început lucrările cu forțe proprii ale județului Dâmbovița

Publicitate

Se lucrează la DJ714 în munte, tronsonul care asigură accesul în Platoul Peștera-Padina, sectorul de peste 200 metri grav afectat în urma viiturilor de acum aproximativ o lună!

Pentru că ajutorul guvernamental pentru Dâmbovița încă se lasă așteptat, în ciuda tuturor demersurilor președintelui Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, lucrările au pornit cu forțe proprii, pentru că acestea sunt contratimp (în zona montană vremea se poate înrăutăți imediat ce sosește toamna, iar accesul către perimetrul turistic montan dâmbovițean nu se mai poate face decât pe acest drum).

”Cu forțe proprii, fără niciun ban alocat de Guvern, am reușit să decopertăm asfaltul rupt de viiturile de luna trecută, am mărit suprafața drumului în anumite zone și construim apărările de mal.

Iarna bate la ușă în munte, dar Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina nu reprezintă o prioritate pentru Guvernul României”, a transmis cu dezamăgire șeful administrației județene.

Efortul financiar pentru repararea porțiunii distruse din DJ 714 depășește cu mult posibilitățile județului, însă suportul autorităților centrale se pare nu numai că întârzie, dar probabil nici nu va veni, cu toate că pentru același gen de probleme au fost deja alocați bani pentru 17 județe, încă de când viiturile și ploile torențiale au distrus mai multe obiective din țară.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!