Agricultorii din Italia îi vor înapoi pe români la muncă! Ministrul Agriculturii negociază întoarcerea lor urgentă

Publicitate

Agricultura italiană are nevoie urgentă de muncitorii din România! Fermierii din Peninsulă au ajuns în pragul disperării din cauza pandemiei de coronavirus și cer ajutorul românilor.

În această perioadă delicată, Italia caută un acord cu țările din estul Europei pentru ca muncitorii sezonieri să poată ajunge din nou la muncă.

Mai mult de atât, ministrul italian al Agriculturii, Teresa Bellanova, a anunțat că se va întâlni cu ambasadorul român în Italia pentru a stabili în ce condiții muncitorii români se pot întoarce în peninsulă. Chiar și cu toate restricțiile de circulație impuse de criza sanitară, pentru a nu îngropa anumite sectoare ale economiei, Comisia Europeană a stabilit că pot fi stabilite culoare de circulație pentru muncitorii din agricultură sau din sistemul sanitar.

Presa din Italia a scris că este nevoie urgentă ca muncitorii români să se reîntoarcă. O treime din muncitorii sezonieri din Italia, peste 100 000 de lucrători, vin din România, iar o dată cu declanșarea epidemiei de coronavirus, majoritatea au revenit acasă.

Până la data de 4 aprilie,  potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în Italia s-au înregistart  119 827 de cazuri de confirmate cu COVID-19, 14 681 de persoane decedate și alte 20 996 persoane s-au vindecat.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!