Agonia continuă la COS Târgoviște! Salariații au parte de o nouă prelungire a șomajului tehnic. Salvarea combinatului depinde de noul ministru al Economiei

Publicitate

Șomaj tehnic prelungit din nou la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște pentru salariații care au fost inițial, în vara anului 2020, concediați, iar apoi le-au fost anulate preavizele de concediere.

Sindicatul Valahia din Târgoviște a început încă din vară lupta pentru a salva ce se mai poate din fosta mare unitate metalurgică și, implicit, de a nu lăsat peste o mie de oameni șomeri.

După cum știți, discuțiile cu Guvernul Orban și fostul ministru al Economiei, Virgil Popescu, au fost prolifice, s-au găsit soluții de salvare, s-a adoptat cadrul legal, însă procedurile necesită timp, iar acum ”mingea” este în terenul noului ministru al Economiei, Claudiu Năsui, din partea USR-PLUS.

”Sindicatul Valahia a solicitat o întâlnire cu actualul ministru al economiei, pentru a discuta pe tema finalizării procedurii de preluare de către statul român, a activelor productive de la COS Târgoviște… așteptăm”, a declarat astăzi liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu.

Potrivit domniei sale, ”procedura de preluare este în stadiul final, legea a fost modificată de guvernul PNL, s-au evaluat activele, s-au făcut inventarele, s-a depus Plan de reorganizare la Tribunalul Dâmbovița care prevede preluarea activelor în schimbul datoriilor fiscale. Așteptăm o Hotărâre de guvern prin care să se înființeze o firmă de către Ministerul Economiei, transferul salariaților la noua firmă înființată  și reluarea activității”, a mai precizat liderul sindical.

Șomajul tehnic se prelungește pana la data de 22 ianuarie 2021, inclusiv.

Vă reamintim că anul trecut Tribunalul Dâmbovița a acordat un nou termen în dosarul privind insolvența COS Târgoviște, acesta fiind 26 ianuarie 2021.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!