Agitație mare la Spitalul Orășenesc Găești! Exercițiu de salvare rapidă și salvare în caz de cutremur

Publicitate

Astăzi, la Spitalul Orășenesc Găești a fost agitaţie mare. Autorităţile au exersat acţiunile de salvare în cazul unui cutremur.

Detașamentul de Pompieri Găești a desfășurat astăzi, 25 noiembrie, un exercițiu tactic cu forțe în teren în cazul producerii unui cutremur la Spitalului Orășenesc Găești.

Conform scenariului, ca urmare a producerii seismului, mai multe persoane dintr-un salon au fost surprinse de tavanul care s-a prăbușit, fără posibilitatea de a se autoevacua.

Pompierii găeșteni s-au deplasat cu mai multe autospeciale de intervenţie, acţionând ca într-o situaţie reală pentru evacuare, căutarea şi salvarea persoanelor din interiorul spitalului.
Pe timpul exercițiului au fost evacuate 56 de persoane (cadre medicale și pacienți), 7 dintre pacienți fiind în imposibilitatea de a deplasa singuri.

În urma verificării efectuate de către reprezentanții spitalului a cadrelor medicale și a pacienților evacuați s-a constatat că două persoane nu sunt prezente. Imediat au fost constituite două echipe de căutare-salvare. În urma acțiunilor desfășurate cele două persoane au fost găsite în zona de primiri urgențe. Acestea au suferit atac de panică și erau dezorientate fiind evacuate de către echipele de salvare.

În cadrul exercițiului, pe lângă activitatea forțelor de intervenție a fost urmărit și modul de acțiune a personalului care asigura primele acțiuni în cadrul spitalului.

Pacienții au putut observa modul de acțiune al forțelor de intervenție, aceștia fiind implicați direct în acest exercițiu. Cu această ocazie li s-a transmis o serie de recomandări pentru siguranța lor de care trebuie să tină cont pe viitor, nu numai când se află internați.

La finalul exercițiului s-a constatat că există o corelare între eforturile structurilor participante și reprezentanții spitalului pentru gestionarea eficientă a situațiilor generate de un astfel de risc. Pregătirea este o activitate cu caracter permanent, iar astfel de acțiuni se vor desfășura și în viitor.

Dezvoltarea constantă a abilităților de bază, ale pompierilor dar și a persoanelor care trebuie să acționeze până la sosirea noastră, poate diminua pierderile de vieți omenești în astfel de situații.

Aceste de exerciţii de pregătire se desfăşoară periodic de către pompierii dâmbovițeni, la unitățile administrativ teritoriale și obiectivele din raionul intervenţie, acestea fiind planificate într-un program de pregătire anual.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!