Afacere cu iz penal! Polițiștii din Dâmbovița au ridicat aproape 200 de kilograme de petarde și artificii din locuințele unui tânăr de 22 de ani

Publicitate

O captură importantă de artificii și petarde, care urma să ajungă la vânzare a fost făcută de polițiștii dâmbovițeni, joi, 14 decembrie. Aproape 200 de kilograme de materiale pirotehnice au fost ridicate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din locuințele unui tânăr de 22 de ani, din Dâmbovița, în urma unor percheziții domiciliare.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit 190 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii și tipuri, destinate utilizării de către pirotehnicieni, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

„În dimineața zilei de ieri, 14 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Târgoviște și comunei Ulmi, la un tânăr, de 22 de ani, bănuit că ar fi comercializat către publicul larg articole pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de articolul 37 lit. a și c din Legea nr. 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!