Adrian Țuțuianu își ia adio de la viața politică: nu a intrat în Parlament. Ce și-a propus să facă în următorii ani

Publicitate

Președintele PRO România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și-a recunoscut înfrângerea în alegerile legislative. Fostul ministru al Apărării a ratat intrarea în Parlament după ce partidul său nu a trecut pragul de 5 la sută la nivel național. Acesta a fost primul pe lista PRO România Dâmbovița pentru Camera Deputaților.

Chiar dacă la nivel local, partidul său a obținut un scor peste media națională, Țuțuianu a fost oprit în schimb de scorul deplorabil înregistrat de PRO România la nivel național. Ratarea intrării în Parlament îl duce pe fostul președinte al CJ Dâmbovița unul dintre marii perdanții de pe scena politică dâmbovițeană.

După irosirea obiectivului, Țuțuianu și-a recunoscut înfrângerea pe Facebook, iar mai mult de atât a transmis că în următorii ani se va dedica activității didactice și avocaturii.

“Alegerile au trecut, cetățenii români, puțini la număr, au ales un nou Parlament. Despre asta vom mai discuta.

PRO România a ratat intrarea în Parlament. E un eșec pe care nu avem cum să-l cosmetizăm. La Dâmbovița, am realizat un scor peste media națională și peste pragul electoral.

Le mulțumesc sincer tuturor celor care au votat PRO România. Sunt convins că s-a conturat un segment de electorat care votează rațional, oameni echilibrați, care înțeleg nevoia modernizării clasei politice din România.

Le mulțumesc colegilor mei, candidați, primari, viceprimari, consilieri județeni și locali, activiști, care au dovedit că suntem o echipă.

La nivel personal / am ratat intrarea în Parlament, dar am rămas loial și demn, alături de cei cu care am pornit la drum. Mi-ar fi fost extrem de ușor să plec pe un loc comod asigurat de alții, dar n-aș mai fi dormit noaptea împăcat cu propria conștiință. Așa că voi merge în continuare pe drumul meu, fără compromisuri, convins că averea cea mai importantă pentru un om politic rămâne onoare. Următorii ani îi voi dedica activității profesionale, avocatură și activitate didactică.

Important:  Lupta noastră politică trebuie să continue, iar obiectivul meu va fi acela de a susține ridicarea unei noi generații de oameni politici, oameni noi în administrația locală, cu opțiuni de centru-stânga. Proiectul PRO România merge mai departe”, transmis Adrian Țuțuianu.

Adrian Țuțuianu a fost senator al României în perioadele 2008 -2012 și 2016 – 2020, iar în perioada 2012 -2016 a fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. De asemenea, pentru o scurtă perioadă de timp, între 29 iunie – 6 septembrie 2017 a fost ministru al Apărării Naționale.

Un alt reprezentant al partidului PRO România care a ratat intrarea în Parlament a  fost Oana Vlăducă. Aceasta a fost deputat al României în perioada 2016-2020. La alegerile parlamentare din acest an, Oana Vlăducă s-a aflat în fruntea listei pentru Senat din partea PRO România Dâmbovița.

La scurt după rezultatele alegerilor, președintele PRO România, Victor Ponta a anunțat că se retrage din viața politică, transmiâînd că “este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!