Administrațiile municipale și orășenești au cerut ajutor în susținerea burselor școlare. Premierul susține că acestea vor fi asigurate prin bugetul de stat

Publicitate

Premierul Florin Cîţu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții Asociației Orașelor din România (AOR).

Potrivit unei informări a Guvernului, au fost dezbătute mai multe aspecte legate de alocările necesare la nivelul orașelor mici și mijlocii, astfel încât administrațiile locale să poată asigura continuarea proiectelor de dezvoltare locală și demararea altor proiecte de interes pentru comunitățile respective.

Premierul Florin Cîțu i-a asigurat pe reprezentanții AOR că distribuția bugetară, ”așa cum este ea gândită în proiectul de buget pentru anul în curs, va asigura finanțările pentru bursele școlare și, în proporție de 90%, așa cum este prevăzut, finanțarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și ale asistenților acestora”.

Legat de bursele școlare, subiectul a fost dezbătut și de comitetul director al Asociației Muncipiilor din România (AMR), din care face parte și primarul Târgoviștei, Cristian Stan, zilele trecute, dar la Ministerul Educației, cu ministrul Sorin Cîmpeanu și mai mulți secretari de stat, printre care și fostul inspector școlar general al ISJ Dâmbovița, Sorin Ion.

Edilul Târgoviștei a precizat după această întâlnire că ”în acest moment bursele sunt acordate exclusiv de către administrațiile publice locale, Ministerul Educației nu contribuie cu niciun leu. Aproape 4 milioane de lei a cheltuit municipalitatea târgovișteană anul trecut pe aceste burse”, municipalitatea târgovișteană acordând, în momentul de față, 3000 de burse pentru elevi, ”în contextul în care la finalul anului trecut s-a stabilit un cuantum minim de 100 lei/ lună de elev”, a declarat edilul municipiului.

”Considerăm că Ministerul Educației ar trebui să contribuie, măcar în parte, la susținerea acestor cheltuieli care nu țin nici de infrastructura educațională, nici de patrimoniul unităților de învățământ. Am primit o promisiune că în Legea bugetului de stat vor fi prevăzute 356 de milioane de lei la nivel național cu această destinație, burse pentru elevi. Așteptăm concretizarea, sperăm să fie așa pentru că ar fi un ajutor, în primul rând pentru copii, pentru cei mai buni dintre elevi, astfel încât performanța să fie stimulată, în contextul unui an bugetar extraordinar de dificil”, a precizat primarul Târgoviștei, citat de Dâmbovița24.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!