Administrația municipală târgovișteană, interesată de active ale Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște

Publicitate

Administrația municipală târgovișteană, interesată de active ale Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște!

Aflată în insolvență și în încercări de a fi repusă totuși pe picioare, deocamdată cu proceduri greoaie și extrem de lungi, unitatea oferă bunuri în schimbul datoriilor pe care le are la furnizori.

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, administrația dorește să preia în contul creanțelor active de la Combinat, iar în cazul în care Guvernul reușește totuși să preia activele de la COS, așa cum prevede ordonanța de urgență modificată anul trecut, pe timpul premierului Ludovic Orban, municipalitatea dorește chiar realizarea unui parteneriat cu Executivul, pentru realizarea unui parc industrial.

”Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște a început să scoată activele la vânzare oferind Companiei de Apă, în schimbul creanțelor, un activ. COST are un debit către Compania de Apă de peste un milion de lei, iar administratorul combinatului a solicitat Companiei de Apă să fie de acord cu darea în plată, adică cu preschimbarea creanței într-un bun. Este vorba de un laborator de metrologie.

Păi cum să mai funcționeze combinatul în situația în care active importante sunt oferite creditorilor pentru datorii? Păi nu se spunea că vor fi plătite datoriile?! Așa se plătesc datoriile. Noi suntem de acord să preluăm active în contul creanțelor, ba chiar suntem de acord să intrăm într-un parteneriat cu Guvernul României pentru ceea ce înseamnă Combinatul de Oțeluri Speciale, să dezvoltăm un Parc Industrial acolo, numai să se întâmple ceva”, a declarat primarul Cristian Stan, citat de Dâmbovița24.

Vă reamintim că, potrivit liderului Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, salvarea unității metalurgice de la închidere a ajuns în faza în care Guvernul, prin Ministerul Economiei, ar trebui să înființeze o societate care să preia activele și salariații aflați în șomaj tehnic de aproape un an.

Cum Guvernul Orban s-a schimbat, iar acum Guvernul de coaliție are un alt ministru la Economie, Claudiu Năsui, de la USR, sindicaliștii încă așteaptă o întâlnire, cerută în mai multe rânduri, cu noul oficial de la Economie.

Joia trecută, sindicaliștii CNS Cartel Alfa Dâmbovița au protestat la Târgoviște, nemulțumiți de întârzierea nejustificată a finalizării procesului de preluare de către stat a COS Târgoviște, în contul creanțelor bugetare, însă au primit asigurări de la subprefectul județului, Chiru Cristea Cătălin, că promisiunile Guvernului vor fi îndeplinite, procedura fiind în derulare.

De altfel, și liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu, a precizat că ”rocedura de preluare de către statul român a activelor productive de la COS Târgoviște va continua”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!