Adio mască de protecție în Spania, în aer liber! Statele europene renunță rând pe rând la măsurile de protecție împotriva Covid-19

4
Publicitate

Masca de protecție nu se va mai purta în aer liber în Spania, începând de joia viitoare, decizia fiind luată de Guvern. Măsura măștii de protecția a fost introdusă în luna decembrie pentru limitarea transmiterii tulpinii Omicron, scrie gândul.ro.

Guvernul „a spus întotdeauna că măsura va dura doar cât va fi strict necesar. (…) Deoarece rata de infectare a scăzut în ultimele zile, autoritățile consideră că situația s-a schimbat”, a spus ministrul Sănătății, Carolina Darias.

În ultimele două săptămâni rata de infectare cu Coronavirus a scăzut constant în Spania, la 2.421 de cazuri la 100.000 de persoane joi, de la aproape 3.400 la începutul lunii ianuarie. Deși varianta Omicron s-a răspândit foarte repede, rata internărilor în spitale nu a mai crescut ca în valurile anterioare, scrie sursa citată.

De asemenea, foarte multe state europene încep să renunțe, rând pe rând, la măsurile impuse împotriva virusului Covid-19.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!