Adio fotbal în România până pe 31 martie! Coronavirusul a oprit activitatea fotbalistică

Publicitate

Ionuț Parghel

Federația Română de Fotbal a luat, în această după-amiază, decizia să suspende toate competițiile fotbalistice din țară până pe 31 martie, avându-se în vedere pericolul epidemiologic pe care îl reprezintă virusl COVID – 19.

Potrivit unui comunicat al forului național de fotbal, s-a ajuns la a  astfel de decizie pentru protejarea fotbalului românesc.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie”, se precizează în comunicatul Federației Române de Fotbal.

Cu trei zile în urmă, FRF a luat decizia de a suspenda toate competițiile de juniori, din cauza temererilor legate de coronavirus.

În condițiile existente, Chindia Târgoviște (reprezentantă a Ligii 1), FC Pucioasa, Flacăra Moreni (reprezentante ale Ligii a 3-a), CSȘ Târgoviște (reprezentantă a Ligii 1 de fotbal feminin) și toate echipele din campionatele județene, aflate sub egida AJF Dâmbovița,  nu vor mai putea susține niciun joc până pe 31 martie.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!