În această dimineață ar trebui să înceapă testarea elevilor. În județul Dâmbovița au ajuns 147.000 de salivă anti-Covid

Publicitate

În această dimineață ar trebui să înceapă testarea copiilor în toate școlile și grădinițele din România, înainte de începerea orelor. Numai că folosirea testelor pentru salivă la școală are încă multe necunoscute, atât pentru părinți, cât și pentru elevi. Asta, în cazul celor care au fost de acord să le folosească, pentru că măsura nu este obligatorie.

Testele pentru salivă au fost distribuite școlilor la finalul săptămânii trecute, iar în această dimineață ar trebui să înceapă procedura de testare.

Recomandarea este ca fiecare elev să se testeze de 2 ori pe săptămâni, iar zilele stabilite sunt și joi. Ministrul Educației a transmis că au fost cumpărate teste și pentru profesori, învățători și personalul nedidactic din școli. Așadar și aceștia ar trebui să se testeze la fel ca și elevii.

Județul Dâmbovița a primit prima tranșă de 147.000 de teste, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Școlar. În urma centralizării datelor din unitățile de învățământ, situația este următoare:

-s-au distribuit 114.866 de teste, pentru 57.433 de preșcolari/elevi din totalul de 66.561 (86,28%);

-au fost refuzate teste pentru 1.048 de preșcolari/elevi (1,57%).

Totodată, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV- 2, cu modificările și completările ulterioare, scenariile de funcționare stabilite prin hotârârea consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, începând cu data de 6 decembrie, sunt:

  • unități de învățământ care funcționează în scenariul 1, cu prezență fizică, în funcție de rata de incidență sau în funcție de rata de vaccinare – 497 (65782 preșcolari/elevi)
  • unități de învățământ care funcționează în scenariul 2, în sistem online, în funcție de rata de incidență și rata de vaccinare: 6 (181 preșcolari/elevi).
  • clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 22 (564 elevi)
  • preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 34
  • personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 11

Rata de vaccinare actualizată săptămânal este publicată pe site-ul inspectoratului școlar, la secțiunea Rata de vaccinare – http://www.isj-db.ro/rata-de-vaccinare

Situația actualizată zilnic a grupelor/claselor/unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!