Accident feroviar cu 17 victime la Gara Târgoviște! ISU Dâmbovița a simulat o intervenţie de urgenţă după ciocnirea dintre două trenuri

Publicitate

Numeroși pompieri militari, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD au acționat , în această dimineață, la Gara Sud din Târgoviște!

Din fericire, a fost  doar un exercițiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, simulând un accident feroviar. Potrivit scenariului, două garnituri de tren au întrat în coliziune, în timpul efectuării unor manevre. În urma impactului, numai puțin de 17 persoane au fost rănite.

“În această dimineață, în jurul orei 09:00, am fost anunțați prin 112 despre producerea unui accident feroviar în Gara Târgoviște Sud.

Din primele informații, accidentul s-a produs ca urmare a coliziunii dintre două garnituri de tren, una de transport persoane, iar cealaltă de transport marfă

În garnitura de transport persoane se pare că 15 persoane sunt rănite în interior.

La locul accidentului au fost mobilizate de urgență forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Târgoviște.

Pentru gestionarea eficientă a accidentului, avânt în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului Dâmbovița a fost activat Planul roșu de intervenție.

După prima evaluare a echipajelor de intervenție au fost identificate 17 victime în garnitura de tren care prezintă multiple traumatisme, acestea fiind evacuate pe rând de către echipajele de pompieri și preluate de echipajele SMURD și SAJ pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale.

La locul accidentului sunt operaționalizate Punctul operativ avansat și Punctul medical Avansat pentru o coordonare eficienta a operațiunilor de salvare a victimelor accidentului.

Incendiul izbucnit la locomotiva garnituri de transport persoane este gestionat de forțele din teren. În scurt timp acesta a fost localizat și lichidat”, se arată într-un comunicat ISU Dâmbovița

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!