Un TIR a fost spulberat de două trenuri. Şoferul a scăpat ca prin minune

Publicitate

Un accident deosebit de grav s-a produs, joi de dimineață, la trecerea de nivel peste calea ferată în localitatea Roșiești, din județul Vaslui. Un TIR, care transporta 27 de tone de nitrocalcar – îngrășământ chimic nepericulos, a fost lovit de două trenuri. O femeie de 30 de ani pasageră în tren a  fost rănită. Aceasta a suferit leziuni ușoare și a primit îngrijiri medicale la fața locului.

Accidentul a avut loc după ce un TIR înmatriculat în județul Brăila s-a angajat în trecerea peste nivel de calea ferată, moment în care a fost surprins de un tren “Săgeata albastră”. În urma coliziunii, TIR-ul a fost proiectat peste șine, moment în care a fost acroșat de un al doilea tren, care se deplasa pe a doua linie.

Cele două garnituri se deplasau pe ruta Iași – Bârlad, respectiv Galați – Cluj-Napoca.

La locul accidentului, pompierii Detașamentului Vaslui au intervenit cu trei autospeciale echipate cu module pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare grea, două ambulanțe SMURD tip B2 și echipaje specializate. Tot acolo a ajuns și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui.

Atât șoferul TIR-ului, cât și cei doi mecanici de tren au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!