Acces la mall pentru nevaccinați! Ce fel de test poate fi folosit de persoanele neimunizate pentru a intra în astfel de spații comerciale

Publicitate

De astăzi a intrat în vigoare perioada de așa-zisă relaxare de iarnă, care aduce câteva modificări regulilor pe care le știam până acum. Noutățile au fost publicate în Monitorul Oficial și prevăd că începând de astăzi se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise neaglomerate, dar masca va fi purtată în continuare în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, spaţiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, pieţe, târguri şi locurile unde se formează cozi.

De asemenea, se elimină interdicţiile de circulaţie a persoanelor pe timpul nopţii. Totodată. accesul în mall-uri și magazine mari va fi permis atât persoanelor vaccinate, cât și a celor testate. Acestea din urmă trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore. De intrare pot beneficia și cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, se menționează în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Competiţiile sportive, activitatea cinematografelor, spectacolele, concertele, festivalurile şi alte evenimente culturale, cursurile de instruire, workshop-urile, conferinţele sunt permise până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 5.00-22.00.

Este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 5-00-22.00 activitatea cu publicul, în spaţii închise şi/sau deschise a restaurantelor şi cafenelelor, a sălilor de sport şi fitness, a piscinelor interioare, a sălilor de jocuri de noroc, precum şi a sălilor de jocuri şi locurilor de joacă pentru copii, precum şi activitatea târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor.

În seara de Revelion însă se va permite organizarea şi desfăşurarea în aer liber a evenimentelor fără restricţii privind numărul de persoane şi intervalul orar, cu purtarea măştii de protecţie, precum şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!