A murit fostul președinte al Federației Române de Box! Rudel Obreja avea 57 de ani și suferea de cancer

Publicitate

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a murit. În vârstă de 57 de ani, fostul pugilist s-a stins după ce în ultimii ani s-a luptat cu o boală incurabilă.

Născut la Galați, pe 6 august 9165, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de box din 1989 și cu argint la Campionatul European din același an. La nivel național, acesta a fost multiplu campion al Centurii de Aur și Campionatului Național.

În aprilie 2022, fostul președinte al Federației Române de Box a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

În luna iulie a anului trecut, Rudel Obreja a fost lăsat să plece de la Penitenciarul Jilava, timp de trei luni, pentru a se trata, însă starea acestuia s-a agravat tot mai mult.

„Am nevoie de tratament în condiții umane, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce. Stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte. Sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte. Nu am telefon, doar 5 vizite pe lună ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri.

Rog respectuos comisia de specialitate din cadrul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, să se constituie în timp util pentru întocmirea și prezentarea Raportului de Expertiză Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât Instanța de Judecată să se poată pronunța la termenul deja stabilit pentru data de 20.07.2022.

Orice amânare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiză al INML îmi complică șansele! Actele aflate la dosarul medical, întocmite de cele două spitale sunt clare, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML.

Am cancer cu metastaze. Crunt! Cu voia Lui Dumnezeu, am șanse să mă pot trata/opera. Repet, orice întârziere le diminuează!”, a fost mesajul transmis de fostul boxer în luna iulie a anului trecut pe Facebook.

„Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa. Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național. Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!”, a anunțat CS Dinamo București, fostul său club la care a fost legitimat.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!