9 migranți din Vietnam, prinși încercând să iasă ilegal din țară. Polițiștii dâmbovițeni, rol important în destructurarea unei grupării infracționale

Publicitate

În urma unei acțiuni complexe coordonate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, trei cetățeni români au fost reținuți pentru cercetări într-un dosar de trafic de migranți, după ce au adus din sudul țării nouă migranți din Vietnam la frontiera Borș II, în încercarea de a-i scoate ilegal din țară.

În cadrul acțiunii complexe de destructurare a grupării infracționale ce se ocupa cu traficul internațional de migranți au luat parte și polițiști dâmbovițeni.

“Începând cu luna septembrie 2020, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizat e – Biroul de Combatere a Traficului de Migranți și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Dâmbovița, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unei grupări specializate în trafic de migranți.

La data de 13 octombrie 2020, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, un transport ilegal de 9 migranți, de origine vietnameză. De asemenea, liderul grupării a fost oprit în trafic în momentul în care ar fi organizat activitatea infracțională și ar fi intenționat să părăsească România.

Din cercetări a reieșit că gruparea infracțională bănuită de trafic de migranți ar fi efectuat, în a doua jumătate a anului 2020, 3 transporturi ilegale de migranți, de origine vietnameză, două dintre acestea fiind instrumentate de autoritățile din Bulgaria. Migranții ar fi fost transportați din Grecia către România.

4 personae urmează a fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, în vederea audierii, urmând a dispune măsurile legale în vederea tragerii la răspunderea penală.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate a Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat ofițeri de poliție judiciară din cadrul I.G.P.E. – Direcția de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere – Serviciul de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!