88 de copii au fost preluați în regim de urgență, anul trecut, de DGASPC Dâmbovița. 7 copii abandonați în spitale și 59 încredințați spre adopție

Publicitate

Buget substanțial mai mare pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița.

Dacă în 2021 DGASPC Dâmbovița a avut un buget de aproximativ 54.000.000 de lei, anul acesta conducerea Consiliului Județean a insistat ca toate nevoile acestei direcții să fie acoperite, iar la propunerea președintelui Corneliu Ștefan suma a fost majorată cu peste 17.500.000 de lei.

”În acest fel ajungem la 71.654.000 de lei. Am avut în vedere toate nevoile de asistență socială, atât pentru copii, cât și pentru adulți – persoane cu dizabilități, ajutoare sociale pentru copii, cheltuielile de personal, asigurarea cofinanțărilor pe diverse proiecte europene, precum și susținerea centrelor de servicii sociale și de recuperare.

Vreau să le dau încă o veste bună celor care apelează la serviciile Direcției de Asistență Socială. Voi propune realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou sediu în care să avem, în același imobil, protecția socială pentru copii și pentru adulți, dar unde să și aducem Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. În acest fel, toate serviciile vor fi la un loc, iar oamenii nu se vor mai deplasa dintr-o parte în alta a orașului pentru depunerea de documente”, a precizat șeful administrației județene.

Astăzi, la un an de la preluarea mandatului de director, Ionela Sandu a prezentat bilanțul anului 2021 la DGASPC: ”În acest an, consider că, împreună cu personalul instituţiei, am creat o echipă puternică, dornică să îmbunătăţească sistemul protecţiei sociale, o echipă cu suflet şi cu multă putere de muncă, ce luptă permanent pentru copiii şi adulţii care nu au avut parte de o viaţă normală, alături de familiile naturale. Noi încercăm să le facem viaţa mai frumoasă, să le oferim grija şi afecţiunea de care au atâta nevoie! Încercăm să îi transformăm pe copiii din centrele rezidenţiale din adolescenţi în adulţi responsabili şi buni. Încercăm să le alinăm suferinţele adulţilor şi bunicilor cu atâtea probeleme de sănătate, pe care îi avem în grijă, prin suportul oferit, prin activităţi recreative şi prin vizitele oamenilor cu suflet care îi bucură enorm”, a declarat directorul DGASPC, Ionela Sandu.

Dintre informațiile oferite în cadrul bilanțului, amintim: în anul 2021 au fost preluați în regim de urgență 88 de copii, 7 copii (4 băieți și 3 fete) au fost abandonaţi în spital și pentru ei a fost dispusă măsura plasamentului în regim de urgență la asistenți maternali profesioniști.

59 de copii au ieșit din sistem prin adopţie: 35 de încuviinţări adopţie naţională; 11 copii încuviinţaţi în mod direct (plasament la persoanele/familiile respective), 13 copii în încredinţare adopţie alte judeţe.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!