8 teste COVID-19 pe oră, la Spitalul Județean Târgoviște, după instalarea celui de al doilea aparat de testare Real Time PCR

Publicitate

Spitalul Judeţean de Urgență Târgoviște anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că săptămâna trecută a fost pus în funcţiune un al doilea aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19.

Acest lucru înseamnă o creștere semnificativă a capacității de testare în unitatea medicală și reducerea timpului de așteptare pentru aflarea rezultatului.

Astfel, începând de miercuri, 7 octombrie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte se pot efectua 8 teste pentru COVID-19 pe oră.

Noul echipament achiziționat a fost instalat în laboratorul central, în aceeași incintă cu aparatul Real Time PCR primit în comodat la sfârșitul lunii iulie 2020 și cu care – precizează sursa – s-au realizat până în prezent peste 3.000 de teste pentru depistarea COVID-19.

Se lucrează la foc continuu, în două schimburi, în intervalul orar 08:00-22:00, de exemplu, vineri, 8 octombrie, echipa de specialiști de aici a prelucrat, cu cele două aparate Real Time PCR, 100 de teste pentru COVID-19.

”Din păcate, din cauza volumului mare de muncă și a numărului insuficient de medici, se înregistrează un timp de așteptare relativ mare la Unitatea de Primiri Urgențe în ceea ce-i privește pe bolnavii ușor simptomatici, situație pentru care conducerea Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște își cere scuze și apelează  la înțelegerea pacienților”, se mai arată în comunicatul semnat de managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!