Se lucrează intens la cel mai mare parc din Târgoviște, amenajat în ultimii 50 de ani

94

La Târgoviște continuă lucrările la cel mai mare parc din municipiul, amenajat și realizat în ultimii 50 de ani!

Astfel, în cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, este implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața menționată.

”În acest moment, se lucrează la montarea coloanelor principale de apă pentru sistemul de aspersie/irigații, la fântâna arteziană, la finisajele interioare, instalațiile electrice și ventilația aferentă clădirii multifuncționale”, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan, care a efectuat astăzi o vizită de lucru pe șantier.

Aici se vor planta zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor și amenajarea unor piste pentru biciclete. În cadrul clădirii multifuncționale, va fi realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay.

Totodată, parcul va fi dotat cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Vor fi construite o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici, unde copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învăța semnele de circulație.

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

”Acest parc reprezintă numai o componentă a programului articulat de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, program care a presupus și construirea noului parc de lângă Dâmbovița Mall și va continua cu proiectul regenerare urbană și de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru, Parcul Chindia”, a mai transmis edilul.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!