500 de copii de la Școala ”Mihai Viteazul” din Târgoviște se ”mută” la Școala ”Gr. Alexandrescu”

Publicitate

Având în vedere lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Târgoviște, administrația locală a decis ca elevii ciclului primar – aproximativ 500 de copii – să învețe în clase ale Școlii Gimnaziale „Grigore Alexandrescu”.

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, măsura este valabilă cel târziu până la sfârșitul anului școlar viitor, tocmai de aceea a inspectat personal spațiile în care elevii din Micro IX vor învăța o perioadă destul de lungă: ”Cei aproximativ 500 de copii veniți de la școală din microraionul 9 beneficiază de spații generoase, curate și propice desfășurării în condiții optime a procesului educațional”, a declarat edilul.
Cu referire la investiția care va fi implementată la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, aceasta are o valoare totală de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA) și echivalează cu transformarea din temelii a unității de învățământ.

Școala ”Mihai Viteazul” va fi reabilitată în întregime, se vor construi nu mai puțin de 6 corpuri noi de clădire, realizându-se creșterea numărului de săli de curs de la 22 la 36, se va construi o sală de festivități, se va extinde sala de sport, se vor construi grupuri sanitare și vestiare aferente zonei sportive, la care se adaugă o clădire tehnică. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

”Asigurăm atât părinții, cât și cadrele didactice că au fost luate toate măsurile, astfel încât copiii să beneficieze de condiții optime, iar activitatea să nu aibă de suferit”, a anunțat primarul Cristian Stan săptămâna trecută.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!