50 de primării din Dâmboviţa, ”pedepsite” de Guvernul PNL la banii pentru asistența socială? “Actualii guvernanți stau și se bat pe ciolanul puterii, iar persoanele cu handicap, bătrânii care au nevoie de ajutor sau copiii instituționalizați contează prea puțin”

Publicitate

La nici două luni de când municipiul Târgoviște nu a primit niciun leu de la rectificarea bugetară, un nou scandal al distribuirii banilor în Dâmbovița.

Președintele Consiliului Județean, Cornel Ștefan, acuză că liberalii ”Nu mai au niciun pic de rușine!”, întrucât la ultima repartizare către primăriile dâmbovițene, din 89, doar 39 de administrații locale au primit bani pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului.

”Guvernul PNL nu se dezminte și își bate joc, în continuare, de cetățenii județului Dâmbovița.

La ultima repartizare către primăriile dâmbovițene, din 89, doar 39 de administrații locale au primit bani  pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului.

Cu alte cuvinte, de ce ar avea nevoie de bani restul de 50 de primării din județul nostru?

Actualii guvernanți stau și se bat pe ciolanul puterii, iar persoanele cu handicap, bătrânii care au nevoie de ajutor sau copiii instituționalizați contează prea puțin. Ei își văd de luptele politice pentru funcțiile pe care, mai ales acum, demonstrează că nu le merită.

Primăriile, deja aflate în impas din punct de vedere financiar, au acum încă o problemă în plus: de unde vor scoate bani pentru asistența socială?

Mai mult decât atât! Liberalii au sărit de la plată mai mult de 40 din primăriile conduse de aleși ai PSD, iar acolo unde au dat bani, au dat la limita subzistenței. Îi pedepsesc pe dâmbovițenii care au îndrăznit să nu-i voteze, pe cei care și-au dat seama ce hram poartă liberalii”, acuză președintele CJ Dâmbovița.

În tabelele alăturate puteți vedea primăriile dâmbovițene cărora liberalii ”au binevoit” să le repartizeze diverse sume din banii publici, 39 la număr.

PSD a decis să facă plângere penală miniştrilor care au avizat hotărârea aprobată de Executiv privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă al Guvernului pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari liberali, a anunţat preşedintele partidului, Marcel Ciolacu. Liderul PSD a anunțat că actul normativ va fi atacat în contencios-administrativ şi se va cere şi suspendarea aplicării lui.

 ”Guvernul a emis o Hotărâre de Guvern prin care a împărţit sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai Partidului Naţional Liberal. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat, la fel, un HG pentru o mită electorală către administraţiile PNL. Aceasta este o mită ca primarii PNL să îl susţină în continuare de a fi preşedintele Partidului Naţional Liberal. (…) Mi se pare corect ca, după 30 de ani, această practică să înceteze. Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru şi niciun Guvern nu şi-a permis aşa ceva. Repet, acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub Guvernul domnului Orban. (…) Prin HG s-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al prim-ministrului şi, de acolo, discreţionar, deoarece dacă această distribuire a banilor se făcea prin Ministerul de Finanţe s-ar fi făcut în funcţie de o formulă. S-au mutat în Fondul de rezervă al prim-ministrului şi de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document”, a declarat ieri liderul PSD.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!