”5 pentru Vieru”, concert în premieră la Târgoviște, într-o clădire emblematică

Publicitate

Sala Auditorium a Muzeului de Istorie Târgoviște va găzdui sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 19.00, concertul în premieră ”5 pentru Vieru”.

După cum spune și titlul concertului, cinci talentați muzicieni vor oferi publicului o oră de muzică bună, un suflu proaspăt într-o clădire emblematică.

Concertul va fi susținut de: Mihai Murariu – pian, Andreea Timiraș – violoncel, Ladislau Csendes – vioara, Adrian Buciu – flaut, Irina Radulescu – marimba.

Concertul este parte din proiectul „5 pentru Vieru” în cadrul căruia 5 compozitori au realizat lucrări noi pe care le-au compus cu inspirația temelor și a particularităților stilistice vieriene. La aceeași provocare au răspuns 5 muzicieni care vor interpreta cu prospețime lucrările propuse, scopul proiectului fiind acela de a apropia mai mult publicul de azi de creația lui Anatol Vieru, compozitor marcant pentru muzica clasică românească de secol XX și unul dintre cei mai interesanți creatori din istoria recentă.

Evenimentul se desfășoară sub egida Ministerului Culturii, a Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgoviște și a Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!