45 de diplomați ruși au pătruns în Polonia pentru spionaj și pentru destabilizarea țării. Serviciile au decis expulzarea lor imediată!

Publicitate

Serviciile de contraspionaj din Polonia au anunțat că au identificat 45 de diplomați ruși care erau spioni. În acest context, serviciile au anunțat că ei vor fi expulzați. Decizia a fost luată ca urmare a atacurilor repetate ale Rusiei întreprinse în Ucraina.

„Agenția de securitate internă a întocmit o listă cu 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea activităților diplomatice, dar care derulau, în fapt, o activitate de spionaj împotriva Poliniei”, a declarat Stanislaw Zaryn, purtător de cuvânt al serviciilor ABW, potrivit b1tv.ro.

Potrivit informațiilor strânse de serviciile care au avut în vedere aceste fapte, se pare că aceste persoane aveau ca scop destabilizarea Poloniei, a partenerilor săi, dar și sistemele de securitate. Autoritățile au intrat în alertă pentru că de la începutul invaziei rusești în Ucraina foarte mulți refugiați ucraineni au ajuns în Polonia. Asta l-a determinat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să spună că între cele două țări nu mai există granițe, scrie sursa citată.

Totodată, la fel ca multe alte state europene, Polonia a acordat destul de multe ajutoare Ucrainei, în contextul crizei militare prin care trece.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat în repetate rânduri că susține Ucraina în această luptă, pentru că înfrângerea ei ar avea consecințe extrem de tragice:

„Europa trebuie să înțeleagă că dacă pierde Ucraina, nu va mai fi vreodată la fel. Nu va mai fi Europa. Mai degrabă va fi o versiune înfrântă, umilită și demnă de milă a ei. Eu vreau o Europă puternică și determinată”, a susținut Morawiecki, potrivit b1tv.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!