432.000 doze de vaccin AstraZeneca ajung astăzi în România. Președintele CNCAV: ”Toate vaccinurile pe care le avem în România sunt vaccinuri care s-au dovedit a fi sigure”

”Toate vaccinurile pe care astăzi le avem în România sunt vaccinuri care au fost autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului, vaccinuri care s-au dovedit a fi sigure”, a declarat astăzi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, în contextul în care, spune domnia sa, a observat o scădere a adresabilităţii populaţiei pentru vaccinul de la AstraZeneca.

”Cred că aici este foarte important să continuăm partea de comunicare (…). Important este, în final, ca fiecare om să aibă acces la suficiente informaţii astfel încât să decidă ceea ce doreşte să facă şi tipul de vaccin pe care îşi doreşte să îl folosească. Este important să înţelegem că cel mai bun vaccin pentru fiecare dintre noi este cel pe care îl avem la îndemână”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

Un număr de 432.000 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge astăzi la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Transportul lor este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră și vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, în România au fost recepţionate 888.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 359.680 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Cantitatea livrată României este cea mai mare de până acum, iar alocarea viitoarelor doze de vaccin se va realiza conform calendarului pus la dispoziţie de firma producătoare, menţionează CNCAV.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!