4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române. Filiala Dâmbovița, demonstrații de prim ajutor în Parcul Chindia

Publicitate

În data de 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează 145 de ani de activitate umanitară neîntreruptă.

Nenumărate generații de voluntari au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții, iar surorile de Cruce Roșie au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv.

În cea mai recentă perioadă, dar și astăzi, voluntarii au acționat neîntrerupt și fără teamă împotriva pandemiei COVID-19.

”Faptele de excelență din istoria acestei organizații ne motivează și ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou și să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua să aducem bucurie și speranță celor care au nevoie de noi.

 Principiile Crucii Roșii ce stau la baza acțiunilor noastre depășesc granițele de orice natură, fiecare dintre noi putând fi un posibil beneficiar al Crucii Roșii. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independentă, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

În ciuda consecințelor din ce în ce mai însemnate ale inundațiilor, alunecărilor de teren, furtunilor și altor dezastre naturale, noi am rămas aici.  În trecut, acum și pe viitor, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița înfruntă provocările vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane. Și de acum înainte vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care îl oferim comunităților în situații dificile, dar și prin educarea și informarea populației pentru a preveni situații de risc”, se arată într-un comunicat al Crucii Roșii Dâmbovița.

Pentru a marca această zi, în data de 4 iulie, începând cu orele 9.00 până la orele 14.00, în zona foișor din Parcul Chindia voluntarii Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roșii Române, se vor realiza demonstrații de prim ajutor și vor avea loc sesiuni de informare privind combaterea pandemiei COVID-19.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!