4 copilași din localitatea dâmbovițeană Zâmbrești au rămas fără casă în pragul sărbătorilor după ce locuința le-a ars din temelii. Apel umanitar către cei care pot să dea o mână de ajutor

Publicitate

Situație extrem de delicată  pentru 3 familii din județul Dâmbovița, localitatea Zâmbrești, care au rămas fără locuință în pragul sărbătorilor de iarnă, după ce casa le-a ars din temelii după un incendiu nimicitor.

Cel mai grav este că în casa distrusă de flăcări locuiau copii cu vârsta cuprinsă între 10 luni și 5 ani, mai exact, două fetițe de 10 luni, și doi băieței de 4 și 5 ani. De asemenea, în grija uneia dintre familii este și un tânăr, în vârstă de 24 de ani care suferă de autism. Micuții locuiesc acum toți, într-o singură cameră, împreună cu adulții, în condiții greu de imaginat: camera este plină de mucegai, mirosul este greu și insuportabil, iar frigul este un alt factor care poate dăuna grav sănătății lor.

Întreaga situație a fost făcută publică de un pompier de la Garda Vișina, care a participat la stingerea incendiului și care a rămas impresionat de tragismul situației, mai ales că familiile nu dispun de o situație materială foarte bună, iar necazul care s-a abătut asupra lor le-a sfărâmat ultima speranță. Astfel, mai multe cadre militare de la Garda Vișina s-au mobilizat și le-au adus celor mici câteva hăinuțe și alte obiecte esențiale.

Mai mult decât atât, imediat ce cazul a fost făcut public în mediul online, mai multe persoane s-au mobilizat pentru a pune bazele unor acțiuni caritabile, prin intermediul cărora familiile și în principal copiii să fie ajutați să treacă această iarnă cât mai bine. Astfel, patronul Salonului Floriano din Găești a lansat un apel către toți cei care își doresc să facă un bine, cât de mic, pentru niște copii care de acum în colo au de îndurat multe lupte cu greutățile.

Toți cei care vor să doneze familiilor câte ceva: hăinuțe sau produse alimentare, sunt așteptați la Salonul Floriano, din Găești, strada Independenței, nr. 4, acolo unde pot lăsa un pachet cu ceea ce vor să le trimită celor mici, fiind rugați să atașeze un bilețel cu numele, pe care să fie menționat conținutul pachetului. De acolo, toate donațiile vor pleca direct către cei mici, care se vor bucura, cu siguranță, să simtă că cineva se gândește la ei în aceste momente dificile. Un zâmbet pe fața unui copil poate cântări mai mult decât sute de alte fapte bune.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!