31 de ani de la Revoluția Română, marcați la Târgoviște în condiții de pandemie de COVID-19

Publicitate

31 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, marcați și la Târgoviște, de data asta într-un cadru restrâns, în contextul măsurilor de protecție sanitară impuse de starea de alertă și de pandemia de COVID-19!

Ceremonialul militar și religios a avut loc la Monumentul Eroilor Revoluției din Piața Mihai Viteazul din Târgoviște, fiind organizat de autoritățile județene și locale (Prefectura Dâmbovița, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Târgoviște).

La eveniment au participat conducerea Consiliului Județean și a Primăriei, secretarul județului, parlamentari dâmbovițeni, reprezentanți ai partidelor politice și ai Asociației Luptătorilor din Decembrie ’89, foarte puțin public.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.

Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate între 16 și 25 decembrie 1989, manifestări care au dus la căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu și la sfârșitul regimului comunist din România.

Demonstrațiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul și execuția soților Ceaușescu. Înainte de revoluția română, toate celelalte state est-europene trecuseră în mod pașnic la democrație; România a fost singura țară din blocul estic care a trecut printr-o revoluție violentă și în care conducătorii comuniști au fost executați.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!