3 biblioteci din Dâmbovița vor deveni hub-uri digitale. Alte 26 vor fi dotate cu echipamente digitale

Publicitate

Hub digital Dâmbovița sau inovație și cultură la un clik distanță.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi un nou contract de finanțare din fonduri europene, alături de Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Într-o lume dependentă de tehnologie, dâmbovițenii trebuie să știe să folosească un PC și, printre alte lucruri utile, să poată interacționa online, în deplină cu siguranță, cu alte persoane. Prin PNNR vom transforma 3 biblioteci din județ în hub-uri digitale și vom dota alte 26 cu echipamente digitale și calculatoare”, a declarat șeful administrației județene.

Proiectul „Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale la biblioteci”, cu o valoare totală de aproximativ 3.600.000 de lei (TVA inclus), urmărește îmbunătățirea competențelor digitale ale locuitorilor din cele 29 de localități dâmbovițene cuprinse în proiect.

Bibliotecile din Răzvad, Gura Foii și Gura Ocniței, care vor beneficia și de lucrări de renovare sau extindere, vor deveni astfel de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.

Totodată, bibliotecile din Moreni, Aninoasa, Bezdead, Bilciurești, Brănești, Bucșani, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Conțești, Costeștii din Vale, Dobra, Doicești, Dragomirești,  Gura Șuții, Ocnița, Perșinari, Pietrari, Produlești, Raciu, Sălcioara, Ulmi, Valea Mare, Văleni Dâmbovița, Vișinești și  Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște vor fi dotate cu echipamente digitale moderne.

Datorită acestui proiect vor fi achiziționate 3 imprimante 3D; 29 de table interactive; 37 PC desktop; 94 laptop-uri; 42 de tablete; 29 de camere de videoconferință.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!