28 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor, inclusiv în Dâmbovița

Publicitate

Aproximativ 100 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 28 de mandate de percheziţie şi au adus la audieri mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Astăzi, 29 septembrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 din cadrul Poliţiei Capitalei au efectuat 28 de percheziţii domiciliare în municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Din cercetări a reieşit presupunerea rezonabilă că, în cursul anului 2016, administratorii unor firme ce activează, în principal, în domeniul construcţiilor şi al materialelor de construcţie, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip “fantoma”.

Totodată, persoanele bănuite ar fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor cu comportament tip “fantoma” în contul unor firme din Turcia.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de suportul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie din Judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!