260 de cazuri de coronavirus confirmate în România. În Dâmbovița, în continuare, niciun caz confirmat

Publicitate

Ionuț Parghel

Miercuri seara, pe teritoriul României erau confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Conform Grupului de Comunicare Strategică, de la ultima comunicare au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: București (7 cazuri), Brașov (3), Constanța (2), Maramureș (1) și Dolj (1).

Toate persoanele infectate cu coronavirus sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani. Dintre cei 260 de cetățeni care au virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3 510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virsul COVID -19.  Alte 26 545 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până miercuri seara, la nivel național, au fost prelucrate 4670 de teste. Dintre acestea, 4 410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele  analizate nu sunt infectate cu COVID -19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR). SC Unifarm SA achiziționează și distribuie în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă, teste de diagnostic.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării.

Cetățenii trebuie să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Până acum, în Dâmbovița nu a fost confirmat niciun caz de suspiciune sau de îmbolnăvire cu coronavirus.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!