230 de copii şi familiile lor vor fi sprijiniţi prin servicii sociale în Prahova şi Dâmboviţa

Publicitate

Organizaţia Umanitară CONCORDIA îşi extinde centrele de zi pentru copii şi familii din comunităţile extrem de sărace, prin inaugurarea unui centru nou în judeţul Dâmboviţa.

230 de copii din 65 de familii din Ploieşti şi comuna Odobeşti (Dâmboviţa) vor fi susţinuţi să rămână în sânul familiei, în ciuda dificultăţilor materiale cu care acestea se confruntă, şi să meargă la şcoală. Activităţile se vor desfăşura în cadrul proiectului “Servicii de calitate în comunitate – sprijin pentru o creştere durabilă şi incluzivă a comunităţilor din Odobeşti / Dâmboviţa şi Ploieşti”, realizat în parteneriat cu Primăria Comunei Odobeşti (Dâmboviţa) pe o perioadă de 30 de luni.

Proiectul are o valoare totală de 5.788.973 lei.

Proiectul se va desfăşura în trei centre de zi pentru copii şi familii de pe raza municipiului Ploieşti şi a comunei Odobeşti. Vor fi oferite servicii sociale integrate în vederea prevenirii abandonului familial, şcolar şi evitarea instituţionalizării copiilor.

Serviciile vor include asistenţă şi consiliere socială şi psihologică, sprijin pentru teme şi orientare şcolară, dezvoltarea deprinderilor de viaţă, servicii de petrecere a timpului liber, hrană, rechizite şi alte materiale necesare, implicare civică, asistenţă medicală şi consiliere pentru accesarea serviciilor medicale publice, igienizarea şi menţinerea curăţeniei în spaţiul de locuit şi sprijin pentru reintegrarea în comunitate.

”Suntem bucuroşi că am reuşit să încheiem acest parteneriat cu Organizaţia Umanitară CONCORDIA, un partener puternic, cu o vastă experienţă în domeniul social. Împreună vom găsi soluţii care să răspundă nevoilor familiilor din comunităţile sărace din Odobeşti şi, prin implementarea acestui proiect, vom aduce schimbări importante în comunitatea noastră”, a precizat Alecu Niculae, primarul comunei Odobeşti.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. CONCORDIA este o organizaţie neguvernamentală internaţională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în nevoie, spre o viaţă mai independentă şi mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!