20 de hectare din zona Cojasca vor fi plantate cu mii de puieți în acest an

Publicitate

În Dâmbovița a început Luna plantării arborilor cu o acțiune de împădurire ce a avut loc la finalul săptămânii pe raza Ocolului Silvic Răcari, în localitatea Cojasca.

Personalului silvic le-au venit în ajutor angajați de la Garda de Mediu, în frunte cu directorul Vlad Drugă, și de la Inspectoratul Județean de Jandarmi, dar și elevi ai Liceului Teoretic din Răcari.

Lor li s-a alăturat subprefectul Adrian Chițescu și primarul comunei Cojasca, Cătălin Mușat.

În zona amintită urmează să fie plantați aproximativ 6700 de puieți de stejar, frasin și cer pe fiecare dintre cele 20 de hectare cât va avea în final plantația ce va fi înființată aici.

Luna plantării arborilor are loc în perioada 15 martie – 15 aprilie, iar potrivit șefului Direcției Silvice Dâmbovița, Petre Marin, „activitățile se concentrează foarte mult pe acțiunile de regenerare a pădurilor, pentru că acest lucru contează foarte mult și este necesar pentru gospodărirea durabilă a pădurilor din județul Dâmbovița. Această activitate este urmărită și la nivel național, modul de gospodărire a puieților, modul de stabilire a amplasamentelor și, bineînțeles, suprafețele în care desfășurăm astfel de activități de regenerare”.

Plantarea de puieți pe cele 20 de hectare se estimează a fi realizată până în toamna acestui an.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!