20 de centre de vaccinare anti COVID-19 au fost propuse în Dâmbovița

Publicitate

 9 decembrie 2020 a fost data până la care Direcțiile de Sănătate Publică a trebuit să transmită Ministerului Sănătății lista cu locațiile identificate pentru a fi organizate ca spații (centre) de vaccinare anti COVID-19.

Din Dâmbovița s-au propus 20 de spații disponibile, iar lista a fost transmisă spre aprobare Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

România vizează să vaccineze 60-70% din populație – în jur de 13 milioane de persoanr – împotriva SARS-CoV-2 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare, campanie care ar putea demara în luna ianuarie 2021.

Vor fi amenajate între 850 și 900 de centre de vaccinare în toată țara, plus caravane mobile.

Vaccinarea va fi gratuită și voluntară. Vaccinurile vor fi aduse la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino, de unde se vor distribui în centrele regionale organizate în spitalele militare din Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, iar de aici vor fi distribuite în fiecare județ.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România stabilește și grupurile prioritare: personalul din domeniul sănătății, personalul din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-Cov-2, personalul din alte domenii cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!