194 de cazuri noi de COVID-19 în Dâmbovița. Titu și Răcari, cele mai mici rate de incidență dintre orașele dâmbovițene

Publicitate

194 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în Dâmbovița, cel mai mare număr din ultimele zile.

Situația de astăzi, din județ, este următoarea:

  • Persoane testate de la începutul pandemiei: 30527
  • Persoane confirmate cu COVID-19: 12.078 (194 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 10017
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 357
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 645
  • Persoane aflate în carantină instituționalizată: 0
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 1.395
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 269.

Polițiștii alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor, cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 2427 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat misiuni de patrulare și nu au aplicat sancțiuni contravenționale în conformitate cu Legea 55/2020.

Echipajele ISU “Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești, precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare. Au fost executate 17 misiuni de către personalul ISU “Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 18 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 6 misiuni asociate contextului actual.

De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 41 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 72 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

În tabelele alăturate se poate vedea incidența cazurilor, pe ultimele 14 zile, pe fiecare localitate din Dâmbovița. Astăzi, top 3 arată astfel: Butimanu a trecut pe locul 2 cu un coeficient de 6,54, urmat de Niculești (care era ieri pe locul 4) – cu 6,36.

Pe locul I cu o rată a incidenței de 6,79 a urcat din nou comuna Crevedia.

Dintre orașe, cel mai bine se situează Titu și Răcari, în schimb Moreni, Pucioasa, Târgoviște, Fieni și Găești sunt în zona cu coeficientul mai mare de 3, considerat pragul psihologic.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!