143 de elevi din Dâmboviţa au rămas nerepartizați în licee. Ce șanse mai au și ce mai pot alege

Publicitate
Distribuie

În Dâmbovița, s-a încheiat prima etapă de repartizare în licee a elevilor de clasa a VIII-a, care au susținut Evaluarea Națională.

Potrivit  Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, pentru învățământul liceal, filierele teoretică, tehnologică și vocațională, s-au aprobat, la nivelul județului, 2968 locuri pentru învățământul de zi, 308 locuri pentru învățământul seral și 56 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă.

Pentru învățământul profesional, s-au aprobat 1596 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse: mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industrial, cofetar, confecționer produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matrițer ș.a.

Dintre elevii cu medii de admitere, participanți la EN 2019, 2710 s-au înscris la Admitere în etapa I, din județ sau din alte județe, mai exact cei care au completat opțiuni pentru ADMITEREA COMPUTERIZATĂ, 280 au fost înscriși la licee cu specializări vocaționale, 588 înscriși la învățământul profesional și 29 admiși pe locurile speciale pentru rromi. 248 elevi au exprimat opțiuni pentru continuarea studiilor în alte județe, iar 585, în situație de corigență, sunt posibili candidați pentru etapa a II-a de admitere.

În prezent, sunt 143 candidați nerepartizați, deoarece nu au completat un număr corespunzător de opțiuni, iar repartizarea acestora se va rezolva în etapa de situații speciale, când vor putea alege dintre cele 65 locuri libere pentru liceu și 1008 la școala profesională. Pe aceste locuri pot depune opțiuni și elevii care participă în etapa a II-a, până la 1 august.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!