Vești foarte bune din zona finanțărilor europene. În ultimele două zile, administrația de la Târgoviște a primit noi informații despre proiectul privind eficientizarea energetică prin reabilitare şi consolidare a unor imobile din municipiu.
Dacă joi primarul Cristian Stan a informat că 6 componente – respectiv bl.D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, în valoare totală de 7.288.477,82 lei, au trecut de evaluarea tehnică și financiară și au intrat în perioada de precontractare, vineri, edilul a anunțat că și al doilea proiect de acest tip a primit undă verde. Al doilea ”pachet” conține 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scările A și B), 54, 57 (scările A și B), 64 (scările A și B) și blocul K.
”Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități, etc.”, a mai precizat primarul Târgoviștei.
Sumele datorate de proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.