1390 paturi la ATI și 1174 pacienți cu COVID-19 internați la terapie intensivă. Ministrul Sănătății: sunt în operaționalizare alte 280 paturi

1390 de paturi de terapie intensivă în România și 1174 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, internați astăzi la ATI!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că în perioada următoare vor fi operaţionalizate încă 280 de paturi la terapie intensivă în 24 de spitale.

Potrivit oficialului de la Sănătate, operaționalizarea durează între 7 și 21 de zile. Tătaru a precizat că locurile de la terapie intensivă sunt în dinamică.

Ministrul s-a aflat astăzi cu președintele Iohannis într-o vizită de evaluare la Institutul Clinic Fundeni, unde a declarat: ”Avem nişte rezultate parţiale în care atât noi, cât şi cei de la ISU sau ANMDMR, în funcţie de deficienţa constatată, am făcut un program de conformare urmând să avem evaluarea la încă 14 zile. (…) Vorbim de evaluarea fiecărui circuit în secţiile de ATI de care se ocupă Ministerul Sănătăţii prin Inspecţia de Stat, ministrul va face un raport separat la tot ce înseamnă circuite electrice, precum şi ce va face ANMDMR pentru aparatură şi circuitele de gaz”, a arătat Nelu Tătaru.

Evaluările au loc în urma tragediei de la Piatra Neamț unde un incendiu izbucnit la secția ATI de la Spitalul Județean a luat zece vieți.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!