11 tone de deșeuri feroase și neferoase, ridicate în urma descinderilorde la Conțești ale Gărzii de Mediu

Garda de Mediu Dâmbovița a anunțat finalizarea controalelor în urma descinderilor din data de 17 noiembrie de la Conțești, împotriva celor care colectează și ard ilegal deșeuri.

În cadrul acestei acțiunii au fost verificate 10 societăți comerciale și Primăria Conțeşti și au fost oprite în trafic toate autovehiculele de peste 3,5 tone care prezentau suspiciuni de transport de deșeuri.

În urma acestor controale, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 116.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legislației de mediu, a fost dispusă sistarea activității pentru toate cele 10 societăți controlate.

De asemenea, s-a verificat teritoriul administrativ al UAT Conțești privind starea de salubrizare, iar în urma controlului, a fost stabilită măsura cu caracter imediat de colectare și eliminare a deșeurilor provenite din dezmembrări ale autovehiculelor, aflate pe domeniul public, cât și a tuturor categoriilor de deșeuri abandonate pe teritoriul comunei.

În acest sens, au fost ridicate circa 11 tone de deșeuri feroase și neferoase – reprezentând cantitatea totală de deșeuri identificată pe domeniul public al comunei, chiar în timpul acțiunii desfășurate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!