103 programe de formare profesională vor începe în luna martie. Dâmbovița, în topul național ca număr de cursuri și de cursanți

Publicitate

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna martie, 103 programe de formare profesională pentru un număr de 1.651 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: operator introducere validare şi prelucrare date – 112 persoane, lucrător în comerţ – 104 persoane, femeie de serviciu – 102 persoane, ajutor bucătar – 99 persoane, competenţe cheie – comunicare în limba română – 99 persoane, inspector (referent) resurse umane – 97 persoane, îngrijitor spaţii verzi – 87 persoane, agent de securitate – 62 persoane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 59 persoane, frizer – 56 persoane.

Judeţele în care, în luna martie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Dâmboviţa (210 persoane), Vrancea (196 persoane), Mureş (115 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea “Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!