10 societăți importante s-au alăturat Crucii Roșii Române în uriașa campanie de ajutorare a persoanelor izolate sau în carantină

Publicitate

Crucea Roșie Română se implică, așa cum era de așteptat, în situația creată de criza Covid19 în țară.

Astfel, organizația umanitară a anunțat printr-un comunicat de presă că este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).

În funcție de solicitările și nevoile locale, Crucea Roșie Română asistă persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare cu produse alimentare de bază și pachete igienice, conform normelor și standardelor organizatiei în situații de urgență. Un pachet cu alimente de bază cântărește 12 kg, are valoarea de 90 de lei și asigură necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni. Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei și conține atât produse de igienă personală, cât și produse pentru igienizarea locuințelor.

De asemenea, pentru persoanele aflate în spații de carantină, Crucea Roșie Română pune la dispoziția personalului calificat al autorităților locale materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situații de urgență ale organizației: alimente greu perisabile, apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curățenie, materiale de informare etc.

Pe de altă parte, pentru conștientizarea populației, Crucea Roșie Română desfășoară o campanie națională de informare și conștientizare pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus. Numărul mare de voluntari și structura teritorială a Crucii Roșii Române permit accesul și desfășurarea campaniei prin distribuirea de materiale de informare la nivel național, atât în mediul urban, cât și în rural. Până acum voluntarii Crucii Roșii au distribuit 10000 de afișe și 150000 de broșuri în instituții publice, spații cu aglomerări de persoane, puncte de frontieră etc. Campania de informare continuă în mediul online.

În acord cu misiunea și mandatul său, Crucea Roșie Română a făcut demersuri către donatori și parteneri, pentru a facilita accesul la produse de igienă unui număr cât mai mare de persoane sau instituții în nevoie.

Astfel, mai multe companii naționale s-au alăturat campaniei Crucii Roșii Române cu fonduri substanțiale în vederea achiziției de materiale de strictă necesitate cum ar fi măști sanitare de unică folosință, mănuși, ochelari de protecție, dezinfectanți precum și aparatură medicală.

Crucea Roșie Română îndeamnă populația să respecte sfaturile medicale ale autorităților competente și face apel la calm și rațiune. Panica generează daune mai grave decât posibilitatea reală de contaminare a virusului, declanșând comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Recomandăm populației să evite mijloacele de transport în comun aglomerate și, dacă e posibil, să lucreze de acasă.

Iată donatorii:

  • ROMGAZ
  • Societatea CONPET
  • Societatea OIL TERMINAL SA
  • Societatea Națională NUCLEARELECTRICA SA
  • Societatea de Producere a Energiei in Hidrocentrale HIDROELECTRICA SA
  • Electrica Furnizare
  • Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)
  • Globalworth Foundation
  • Unilever
  • Colgate
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!