10 lucrări din 63 au fost premiate la Bienala Națională de Gravură ”Gabriel Popescu”. Vernisajul și festivitatea de premiere, vineri, la Târgoviște

Publicitate

63 de lucrări la Secțiunea Gravură Tradițională și o lucrare la Secțiunea Gravură Experimentală (Afiș), înscrise la cea de-a opta ediție a Bienalei Naționale de Gravură ”Gabriel Popescu”.

 

Concursul este organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, și este dedicate memoriei primului mare gravor român, născut pe meleaguri dâmbovițene, care a locuit și a creat în casa atelier de la Vulcana Pandele, unde se află unica presă din lemn, cu valțuri, pentru imprimat gravuri în metal, din România.

 

În urma deliberării din data de 8 decembrie 2021, juriul a hotărât premierea a 10 lucrări de gravură. Printre premianți se numără: Oprea Erica, Simionescu Atena, Apostu Teodorescu Daniel, Dragoș Răzvan, Motroc Irina, Fântânariu Suzana, Neciu Andrei, Radu Luminița, Rujovic Alisa, Ardelean Ruth.

 

Juriul a fost format din specialiști cu competențe recunoscute în domeniu: conf. univ. dr. Ioana Beldiman – preşedinte, lect. univ. dr. Ovidiu Croitoru – membru, dr. Răzvan ZuZu Caratănase (membru în Consiliul Director al UAP România) – membru, artist plastic profesor Mihai Șerbănescu – membru, artist plastic Andrei Scărlătescu – membru, muzeograf artă Maria Neacşu – secretar.

 

Vernisajul şi festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc vineri, 17 decembrie 2021, ora 13:00, la Muzeul de Artă din Târgoviște, Calea Domnească nr. 185.

 

Premiile sunt acordate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte și se constituie în preț de achiziție.

 

Expoziția va fi deschisă pentru vizitare până pe 31 ianuarie 2022, la Muzeul de Artă, de marți – duminică, între orele 8:00 – 16:00.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!