Zone degradate și nefolosite, transformate spectaculos la Pucioasa

Publicitate

La Pucioasa, zone nefolosite, degradate, transformate în oaze de verdeață.

Potrivit primarului Constantin Ana, la o lună de la semnarea Contractului de lucrări pentru obiectivul “Amenajare Grădina Publică Avram Iancu” – proiect prin care se propune revigorarea unei zone degradate din Pucioasa, prin demolarea unei foste centrale termice aflată în stare avansată de depreciere și amenajarea unei grădini în suprafață de 1398 mp, acum, a venit rândul unui alt proiect depus pe AXA 5.2 (axa de finanțare ce are că obiectiv reconversia terenurilor degradate)!

”Este voba de un proiect extraordinar de important pentru comunitatea noastră, creare zonă de agrement în Lunca Ialomiței. Prin această investiție se va crea o zonă de agrement și petrecere a timpului liber prin reconversia și refuncționalizarea terenului degradat în suprafață de 20.250 mp, situat în zona Luncii Ialomiței”, a precizat edilul orașului stațiune.

Cele peste două hectare de teren se vor transforma spectaculos: o pistă de biciclete, skateparc, terenuri de tenis, minifotbal, badminton, vestiare, piscină, zonă de picnic cu foișoare, loc de fitness, loc de joacă pentru copii, zona pentru plimbat animalele de companie.

De asemenea, se vor realiza parcări pentru întreaga zonă de agrement și se va moderniza drumul de acces de 500 m lungime, inclusiv rețelele de utilități.

Valorile celor două investiții sunt: 919.705,95 lei – cea din Avram Iancu și 12.229.790 lei –  proiectul din Lunca Ialomiței.

”Ambele cereri de finanțare au fost depuse în data de 15.10.2017, iar ambiția noastră este că în toamna acestui an primul proiect să fie gata și în vara anului viitor să ne bucurăm de zona minunată din Lunca Ialomiței”, a mai transmis primarul de la Pucioasa, Constantin Ana.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!