Ziua Poliției Române în Dâmbovița. Expoziții la Muzeul Poliției, unic în țară, și Ziua Porților Deschise

Publicitate

În această perioadă, polițiștii din Dâmbovița desfășoară premergător activități pentru a sărbători 197 de ani de istorie şi tradiţie, Ziua Poliției Române, marcată anual la 25 martie, de Sărbătoarea Buneivestiri.

La Muzeul Poliției Române din Târgoviște pot fi urmărite expoziția „Trofeul Coresi” și expoziția de desene și sculpturi intitulată “Polițiștii creativi”, realizată de un ofițer de poliție de la Serviciul de Investigații Criminale și un agent de poliție din cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv.

La Centrul de Prevenire a Criminalității, structura de prevenire și partenerii săi vor organiza cea de a treia ediție a concursului “Respect legea, respect viața”, dedicat tot Zilei Poliției Române.

Vineri, 22 martie a.c., vor fi desemnate echipele de polițiști câștigătoare ale competițiilor de fotbal și tenis de câmp.

Luni, 25 martie, când se sărbătorește Ziua Poliției Române, în intervalul orar 09:00-16:00, accesul la Muzeul Poliției Române va fi gratuit. De asemenea, tot de Ziua Poliției Române, în intervalul orar 10:00-14:00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și la nivelul polițiilor municipale și orășenești se va organiza “Ziua Porților Deschise”.

 În cadrul evenimentului, polițiștii de la rutieră, criminalistică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor primi vizita unor elevi și cadre didactice cărora le vor prezenta uniformele, echipamentele, tehnicile și dotările. Nu vor lipsi exercițiile demonstrative ale câinilor din dotarea “mascaților”.

Activităţile se încheie luni, 25 martie 2019, cu şedinţa festivă de avansare în grad a poliţiştilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!